Maandag 12 november 2018

 

Van harte welkom op mijn blog op mijn nieuwe website. In de toekomst zal ik mijn blog vullen met wetenswaardigheden, waarvoor ik geen ruimte heb in mijn nieuwsbrief.  

De reden, dat ik een nieuwe website heb, is gelegen in het feit dat de vorige 'overleden' is na de laatste update. Natuurlijk was ie al een hele tijd in de lucht en ik had misschien kunnen  weten dat een website geen eeuwig leven beschoren was. Maar wist ik veel! Deze digibeet werd compleet verrast.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben zelf aan de slag gegaan Dit programma is uiterst vriendelijk voor mensen zoals ik die kennis noch ervaring hebben met dit soort klussen. Ik werd verrast door het gemak en ook het plezier waarmee menig uurtje (want dat dan weer wel) ik bezig ben geweest. Ik ben trots op het resultaat, maar sta volledig open voor suggesties van jullie kant.    

 

Op dit moment ben ik het boek "ZIN lust in je leven door schrijven" van Geertje Couwenbergh aan het herlezen als voorbereiding van mijn stilte en schrijfretraite in het Dominicaner Klooster in Huissen op 1  en  2 december a.s. Voorafgaand aan dit weekend ga ik bij Jasmijn de workshop "Benut je adem, ontspan en verfris" volgen. Jasmijn somt een grote rij voordelen op van de ademhalingsoefeningen, die ze gaat doen: vermindering van het stressniveau, depressie en angst, verbetering van het immuunsysteem, verlaging van de bloeddruk, verbetering van de spijsvertering, ondersteuning bij het afvallen, ondersteuning van fysieke pijn, verbetering van de nachtrust, geeft focus en rust, kalmeert de geest en verhoogt de creativiteit en levenslust"

Wie wil dat niet? Ik ga er heel open in en zie wel wat het me brengt. In elk geval kan ontstressen geen kwaad.

 

Tijdens de stilte- en schrijfretraite staan we stil bij "drie krachten: stilte, beweging en schrijven. In de ruimte verruim je je blik en verken je andere manieren van communicatie, terwijl de adem- en bewegingingssessies je aanwezigheid verdiepen en ontspannen. Vervolgens ben je klaar om de wereld hoogstpersoonlijk bij de kladden te vatten - en te schrijven met je hele lichaam"

 

En dat alles in de omgeving van rust, reinheid en regelmaat van het klooster. Een klooster is voor mij geen onbekend terrein. Ik heb meerdere keren in het klooster bij de Clarissen in Megen vertoeft. Ik werd aanvankelijk geïntimideerd door de omgeving, het ritme van het kloosterleven en de zusters, maar na een paar dagen begon ik me thuis te voelen. De eenvoud van leven en werken sprak me aan. Ik omarmde de stilte en de diensten in de kleine, eenvoudige kapel werkten als een meditatie.

Nu ga ik naar een Dominicaanse kloosterorde, dat nieuw is voor mij. Ik ben benieuwd of ik me opnieuw kan overgeven aan het eenvoudige leven en aan het ritme van de getijden. En natuurlijk voed ik me graag met Greetje’s  schrijfoefeningen, zo anders dan ik zelf gewend ben.

Ik zie er naar uit! In mijn  volgende blog zal ik uitgebreid verslag doen.