We schrijven 11 maart 2021. het jaar is al weer twee maanden op dreef. Na sneeuw en ijspret, volgde er een week lente en vandaag stormt het herfstachtig. Zoals het weer zich manifesteert, buitelen mijn emoties ook over elkaar heen.

Laat ik met het goede nieuws beginnen: ik (en mijn dierbaren) zijn  nog steeds gezond. Wij zijn (nog steeds) niet geveld door het corona virus. En ik ben  inmiddels twee maal gevaccineerd. Het werk in de wijk is erg hectisch geweest en vooral onzeker, maar is nu rustiger geworden.

We kunnen relatief goed langs alle beperkingen heen leven, al blijft het moeilijk om mijn moeder alleen te mogen bezoeken. Met een werkgeversverklaring kan ik, indien nodig, mijn werk na de avondklok blijven doen en verder blijven we braaf binnen. Er is ook bar weinig te doen 's avonds, laten we eerlijk zijn. 

Ik heb wel fijne online cursussen ontdekt via de 'The School of Life' in Amsterdam. Ik had nooit de cursussen "Filosofie in vogelvlucht",  "Kunstgeschiedenis door Museumdirecteuren" en "Klassiekers lezen met schrijvers" in Amsterdam gedaan, maar online op mijn eigen bank, is het erg genieten. 

Mijn schrijfactiviteiten hebben maanden stil gestaan. Nu lijken er wat versoepelingen mogelijk. Ik hoop dan ook dat ik in april weer twee deelnemers mag ontvangen binnen alle hygiëne maatregelen. Ik ga een wachtlijst aanleggen wanneer er meerdere mensen zich aanmelden. Wie het eerst komt, maalt het eerst. 

Voorlopig alleen workshops en wat later in het jaar (vanaf 20 mei) een nieuwe cursus "Ontdek het heilig vuur in jezelf", zie aldaar. 

Het citaat van Wilhelm Schmid slaat de spijker op z'n kop. We hoeven niet altijd gelukkig te zijn, tevreden en dankbaar is genoeg. En dan nog kan er een dag tussen zitten dat het helemaal niet gaat. En dat mag. Schrijven biedt dan vaak uitkomst, zoals Miriam Wesselink betoogt. Het artikel "Schrijf en lees jezelf gezond", dat ik mijn nieuwsbrief aanhaal, geeft aan dat je negatieve gevoelens letterlijk van je af kan schrijven en je daardoor gelukkiger kan voelen. 

Ik hoop jou weer binnenkort weer te ontmoeten. Blijf gezond!