De allerbeste wensen voor 2020

En zo zijn de feestdagen weer achter de rug en zijn we het nieuwe jaar binnengestapt. Het jaar 2019 staat voor mij te boek als een jaar waarin we heel veel heel hebben genoten van onze buscamper Gea. Maar ook het jaar waarin mijn creatieve leven alle ruimte heeft gekregen, niet in het minst doordat ik mijn contract bij Buurtzorg bijna heb gehalveerd. De ontdekking van "The Art Beat Club" van Marenthe Otten (www.theartbeatclub.nl) heeft heel wat te weeg gebracht. Ik heb de "Kick art e-beat course" gevolgd: zes weken elke dag inspiratie, plezier, opdrachten, mede-artiesten en creatieve energie. En vervolgens heb ik mee gedaan aan de 21 daagse 'Challenge', waarbij er elke dag een nieuwe 'prompt' voorbij kwam. Ik heb er enorm van genoten. Op Instagram #connyplomp ben ik sindsdien te volgen. Ik was niet van de Facebook en andere 'socials', maar ben nu voor Instagram door de knieën gegaan. Ik 'post' alleen maar mijn uitingen van mijn creatieve leven. 

Ook heb ik tijdens de Adventstijd de veertig daagse schrijfretraite van Christine de Vries "De Herberg" (www.shodo.nl) gevolgd. 

Voor mij waren dat mooie trajecten om de donkere wintermaanden door te komen. Niet dat het voorjaar nu al voor de deur staat, maar de dagen gaan al wel lengen, al is het voor het oog nog onzichtbaar.

 

Wat zal 2020 mij brengen? Ik weet, dat ik eind mei een tweede kleinkind mag begroeten. Ik voel me hiervoor heel dankbaar. En verder wordt mijn partner 65 jaar. Een mijlpaal, al is het geen automatisme dat zijn pensioen nu ingaat. Hij kiest er wel voor om eind van dit jaar te stopen met werken, 'gewoon' omdat het kan. Verder ben ik gestart met een dankbaarheidsdagboek (www.voorpositiviteit.nl) om me dagelijks (60 weken)  te herinneren hoe mooi en waardevol en zinvol mijn leven is; een oefening in geluk. Natuurlijk ga ik door met dagelijks te tekenen, schilderen, schrijven, knippen of plakken; een dag zonder creativiteit is een dag niet geleefd!

Ik heb verder geen grote wensen. Ik hoop dat mijn dierbaren en ik gezond mogen blijven, dat we mooie reizen mogen maken met Gea, dat we genieten van onze (derde) pelgrimsreis van Leon naar Santiago de Compostella in september. Ik hoop op een schrijfjaar met enthousiaste deelnemers aan mijn workshops en -cursussen. De eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar is al eind december verschenen op jouw virtuele deurmat. Mocht je 'm niet hebben ontvangen, mail me dan info@schrijfpassie.nl

 

Voor jou wens ik het allerbeste: gezondheid, geluk en veel schrijfplezier! Ik hoop je  tijdens een van mijn schrijfactiviteiten te ontmoeten.

 

2 januari 2020