Schrijven in tijden van corona

De  eerste geregistreerde besmetting met het COVID-19 (corona) virus vond op 27 februari plaats in Loon op Zand. We schrijven nu 14 april. Het RIVM telt nu 26.551 besmettingen in Nederland en 2.823 mensen die zijn overleden aan het virus. Elke dag worden er nieuwe cijfers gepresenteerd. 

Het kabinet geeft met regelmaat persconferenties,waarbij nieuwe maatregelen worden afgekondigd. Het is spitsroeden lopen en een voortdurende afweging tussen gezondheid, veiligheid en economische gevolgen van de "intelligente lockdown'. Gelukkig kunnen we nog naar buiten en ik prijs mezelf gelukkig met een tuin en wonen in een prachtige omgeving. 

 

'Face tot face' met elkaar schijven is er niet mogelijk op dit moment. Ik had al eerder aangegeven, dat ik me meer zou richten op het digitaal versturen van workshops. Ik heb er drie toegevoegd: "Een brief bloost niet", "Etty Hilesum" en "Een korte pelgrimage", zie onder tabblad 'online'.

 

Andere tips: 

Op Instagram kwam ik Geertje Couwenbergh tegen, die op 2 mei een Online Schrijfdag organiseert, zie haar website https://www. geertjecouwenbergh.com. Zij geeft ook andere cursussen. Ook op de website van Christine de Vries (https://shodo.nl) vind je het een en ander aan schrijfinspiratie, onder andere "De Schrijfkaravaan", een achtweekse schrijfreis naar aanleiding van het boek van 'De Alchemist' van Paulo Coelho, vertrek 1 mei.   Ook op https://schrijvenonline.org is er aanbod. 

Blijf in elk geval schrijven! Is het niet van je af, dan naar je toe! De "morningpages" van Julia Cameron, bekend van het boek The Artist Way" is een beproefde methode om je hoofd leeg te schrijven. 

 

Ik wens jou gezondheid toe!

 

14 april 2020