Creatief schrijven

 

In de cursus Creatief Schrijven leer je allerlei technieken uit de wereld van het creatief schrijven. Dit is een bijzondere manier van luisteren naar jezelf en bewust contact maken met wat er in je leeft. Je leert niet 'mooi' te schrijven. Het gaat om het proces en niet het product. Het is altijd goed, omdat het jouw verhaal is. Het is een momentopname van wat in je leeft, van wat gehoord en verwoord wil worden.

Ik leer je verschillende technieken, onder meer het werken met beeldmateriaal en gedichten, schrijven aan de hand van thema's en associaties. Met deze technieken kun je op het werk of thuis zelf ook aan de slag. Creatief schrijven is een cursus voor iedereen die plezier heeft in het schrijven en daar meer creativiteit in wil leggen. Je hoeft geen ervaring met schrijven te hebben. De cursus is laagdrempelig en geschikt voor jong en oud. Luister naar je pen je vertelt!

 

Cursusdata: nog onbekend 

Locatie: Majoor Jacomettiweg 19, 3911 BP henen

Kosten: 130 euro, koffie en thee

 

 

Creatief Schrijven voor professionele begeleiders

 

Uit studies blijkt overduidelijk dat creatief schrijven positieve effecten heeft op gezondheid en welzijn. Mark Mieras stelt: "Wie schrijft helpt zichzelf ervaringen te verwerken over het leven. Wie schrijft benoemt vaak emoties en ervaringen; activiteiten die hersenfuncties stimuleren die een stabiliserende werking hebben op de geest. Schrijven doet een zwaar beroep op het standaardsysteem, onze verhalenverteller, waarvan we vermoeden dat het een vitale rol speelt in onze geest. Storing van het systeem kan leiden tot een scala aan psychiatrische ziektebeelden: van depressie tot autisme en schizofrenie"

("De waarde van schrijven. effecten van creatief schrijven op gezondheid en welzijn, Utrecht, 2010)

 

in vier bijeenkomsten leert de professionele begeleider eenvoudige schrijfvormen toe te passen als creatieve interventie met een cliënt. Vooraf wordt geen kennis of ervaring veronderstelt van het creatief schrijven.

 

Kosten: 300 euro, incl.  koffie/thee, incl. 21% btw. Locatie en data op aanvraag