Ontdek de wilde vrouw in jezelf

 

De moderne vrouw is voortdurend druk met verschillende schotels in de lucht te houden. Ze wordt geleid door de drang naar perfectie en door prestatiedwang. Ze is niet langer vertrouwd met haar vrouwelijke intuïtie en luistert niet meer naar de signalen van haar lichaam. Ze klaagt over vermoeidheid, voelt zich onzeker. Ze is het contact verloren met haar zelf!

Het opus magnum “De ontembare vrouw als archetype in mythen en verhalen” van Clarissa Pinkola Estés was voor mij de inspiratiebron voor het schrijven van deze cursus.

In contact komen met de wilde vrouw in jezelf is worden wie je in wezen bent, dus samenvallend met je ware natuur. De ware natuur van elke vrouw kenmerkt zich door energie, integriteit, evenwichtigheid en autonomie. Ze weet wie ze is en staat voor wie ze is. Ze stelt gezonde grenzen, leeft van binnen uit, is onafhankelijk van de mening van anderen, maar leeft volgens haar eigen maatstaven. Zij voelt haarscherp aan wat haar afhoudt van datgene wat zij zich als misse heeft zich gesteld en wat goed voor haar is. Ze neemt initiatieven en heeft mededogen voor alles wat leeft. Ze is passioneel, laat zich niet door angst leiden, is levendig en levenslustig en creatief. Ze luistert naar haar lichaam.

 

Iedere vrouw draagt hiervan elementen in zich, maar we zijn het vergeten of we hebben onszelf of door een ander laten onderdrukken of door het leven, zoals het zich aandiende.

In vier bijeenkomsten maken we al schrijvend kennis met de wilde vrouw. Het accent ligt op plezier, groei, humor, verwondering, creativiteit, mededogen en respect. We werken vanuit verlangen, nieuwsgierigheid, wijsheid en vrouw(en)kracht.

 

Data: najaar 2024

 

Kosten: 130 euro inclusief koffie/thee