Voor elke workshop geldt: 30 euro. Locatie: Majoor Jacomettiweg 19, 3911 BP Rhenen

Voor alle workshops geldt, dat kennis of ervaring niet is vereist. Het gaat vooral om het plezier in schrijven.

Ontdek de wilde vrouw in jezelf.

Deze workshop geef ik in het kader van de internationale Vrouwendag.

Het opus magnum “De ontembare vrouw als archetype in mythen en verhalen” van Clarissa Pinkola Estés was voor mij de inspiratiebron voor het schrijven van deze workshop en cursus.

In contact komen met de wilde vrouw in jezelf is worden wie je in wezen bent, dus samenvallend met je ware natuur. De ware natuur van elke vrouw kenmerkt zich door energie, integriteit, evenwichtigheid en autonomie. Ze weet wie ze is en staat voor wie ze is. Ze stelt gezonde grenzen, leeft van binnen uit, is onafhankelijk van de mening van anderen, maar leeft volgens haar eigen maatstaven.

Iedere vrouw draagt hiervan elementen in zich, maar we zijn het vergeten of we hebben onszelf of door een ander laten onderdrukken of door het leven, zoals het zich aandiende.

In deze workshop maken we al schrijvend kennis met de wilde vrouw. Het accent ligt op plezier, groei, humor, verwondering, creativiteit, mededogen en respect. We werken vanuit verlangen, nieuwsgierigheid, wijsheid en vrouw(en)kracht.

 

Laat je verrassen door wat er in je leeft en wat verwoord wil worden. 

Datum: 8 maart van 13.30 uur tot 15.30 uur

Locatie: De Westpoort in Rhenen, Veerweg 1 3911 TM Rhenen

Aanmelding vooraf is niet noodzakelijk. Geen kosten aan verbonden.

 

Beleef de lente

“Een nieuwe lente een nieuw geluid”, zo luidt het begin van het grote epos “Mei” van Herman Gorter, dat in maart 1889 verscheen. Het gedicht telt maar liefst 4381 versregels, maar deze eerste zin is de beroemdste.

 

In deze workshop gaan wij mijmeren op papier over ons nieuwe begin. We hebben de donkere dagen van de winter van ons afgeschud, de zon wordt al merkbaar warmer, de dagen langer. Met welk ritueel wil de lente vieren? Hoe wil jij je de nieuwe energie inzetten? Ga je voor een voorjaarsschoonmaak?

 

Kortom, we gaan de lente vieren!

 

Datum: 22 maart van 13.30 uur tot 16.00 uur

 

Tuin als metafoor

De tuin als metafoor van je leven. Schrijvend dwalen we door jouw innerlijke  tuin, Waar valt je oog op? Wat wil je zaaien? Wat wil je straks oogsten? Wat woekert en wat wil je uitdunnen? Welke kleuren mis je in je tuin? Is er onkruid aanwezig? Wat blijft achter in de groei en verdient wat extra mest?

 

De schrijver Leonard Woolf zag “de tuin als een minibeschaving, die altijd maar een paar stappen verwijderd is van verval en jungle. Je moet eraan blijven werken om ‘m gezond te houden. De tuin is als het leven”.

 

Tijdens deze workshop staat het plezier in schrijven centraal. Kennis met schrijven of ervaring is niet vereist. En ook belangrijk: er is geen goed of fout! Het zijn tenslotte fragmenten van jouw verhaal. Laat je verrassen door wat er in je leeft en gehoord en verwoord wil worden.

 

Datum: dinsdag 24 mei van 13.30 tot 16.00 uur

 

Schrijven op de Greb

Wanneer het goed weer is, verzamelen we om 915 uur op de parkeerplaats van de Militaire Begraafplaats op de Grebbeberg. De wandeling naar de Koningstafel is niet geschikt voor mensen met een handicap. We lopen in stilte door het bos. Eenmaal aangekomen bij de Koningstafel, gaan we schrijven over de ons omringende natuur. De creatieve schrijfoefeningen nodigen jou als het ware ut om te schrijven. Schrijfervaring is niet vereist. Geniet van het schrijven en de natuur om je heen.

 

Mocht het weer niet goed zijn, schrijven we aan mijn eettafel, ook op de Geb.

 

Vermeld bij aanmelding aub je telefoonnummer.

Datum: woensdag 8 juni van 9.15 uur tot 12.00 uur

Workshop "Inspiratie"

Wat hebben magnolia's, huisjes, een camper en Frida kahlo gemeen? Zij kunnen tot inspiratie dienen voor het schrijven.

 

In deze workshop ga je ontdekken dat je werkelijk overal over kunt schrijven. Ik geef je creatieve schrijfoefeningen die jou uitnodigen je pen op papier te zetten. Laat je inspireren.

 

Datum: dinsdag 29 maart 9.30 tot 12.00 uur