Voor elke workshop geldt: 35 euro, tenzij anders aangegeven. 

Locatie: Majoor Jacomettiweg 19, 3911 BP Rhenen, tenzij anders is aangegeven

Voor alle workshops geldt, dat kennis of ervaring niet is vereist. Het gaat vooral om het plezier in schrijven.

Workshop "Herfst"

Datum: dinsdag 24 oktober van 9.30 uur tot 12.00 uur

 

“Herfst: de laatste en mooiste glimlach van het jaar” (William Cullen Bryant)

 

“De herfst is een tweede lente wanneer elk blad een bloem in” (Albert Camus)

 

” Uit de dromen van de lente wordt in de herfst jam gemaakt” (Duits gezegde)

 

”De lente gaat voorbij en men herinnert zich zijn onschuld. De zomer gaat voorbij en men herinnert zich zijn uitbundigheid. De herfst gaat voorbij en men herinnert zich zijn eerbied. De winter gaat voorbij en men herinnert zich zij volharding”. (Joko Ono)

 

Dit zijn zomaar wat citaten over de herfst.

Waaraan denk jij bij de herfst? Aan verval en aan de geur van rottend blad? Aan overvloed aan oogsten? Aan felle herfstkleuren, afgevallen kastanjes en paddenstoelen? Of aan regenplassen en grijze luchten?

Tijdens deze workshop gaan we schrijvend genieten van alles wat de herfst ons biedt.

Workshop In Memoriam

 

Allerheiligen is weliswaar voorbij, maar op 1 december, wil ik samen met jou stilstaan bij een geliefd persoon, die is overleden. Ik vraag je een foto van hem of haar mee te nemen. Misschien zijn er nog vragen, die je wilt stellen of wil je hem of haar over je leven vertellen na zijn of haar dood. Het lijkt een zwaar thema, maar uit ervaring weet ik dat schrijven over een geliefd persoon juist ruimte geeft. Bijvoorbeeld ruimte om dankbaarheid te voelen. Het gaat er om  hem of haar te eren.

 

Datum: vrijdag 1 december van 9.30 uur tot 12.00 uur

Workshop "Zelfportret schrijven"

Je pen als schilderkwast, je schrijfblok als doek. Je gaat in deze workshop de mooiste versie van jezelf schrijven. Je neemt een foto van jezelf mee en daar gaan we mee aan de slag.

Door middel van creatieve schrijfoefeningen laat ik je een heel ander beeld zien van jezelf, dan dat je dagelijks in de spiegel ziet. Uiteindelijk neem je een zelfportret mee naar huis, die de moeite waard is om in te lijsten. Verras je zelf!

 

Datumdinsdag 12 december van 9.30 uur tot 12.00 uur

Workshop "Winter"

De winter is een tijd bij uitstek om te reflecteren bij een warme beker chocolademelk. We staan in deze workshop stil bij het thema ‘doorgaan’.

Januari staat traditiegetrouw in het teken van een nieuw begin: goede voornemens en het gevoel van ‘een nieuwe ronde nieuwe kansen’. Maar er is ook veel wat doorgaat in het nieuwe jaar. Dingen waarmee we moeten doorgaan, omdat we geen keus hebben. Dingen waarmee we willen doorgaan, omdat we ze als positief ervaren. En dingen waarvan we hopen dat ze doorgaan, omdat we er dankbaar voor zijn.

 

In deze workshop gaat het niet om ‘mooi’ schrijven, maar om het plezier in schrijven. Kennis of ervaring is dan ook niet vereist voor deelname. Neem dit moment voor je zelf na de december drukte en laat je inspireren door wat er schrijvend naar boven komt.

 

Datum: dinsdag 9 januari 2024 van 9.30 tot 12.00 uur