Voor elke workshop geldt: onder voorbehoud. Op dit moment is het onmogelijk om garanties te geven of de workshops door kunnen gaan in verband met het coronavirus.  Voor alsnog nodig ik twee mensen uit. Mocht de workshop vol zijn, zet ik je op een wachtlijst. Mocht ik te zijne tijd meer deelnemers morgen uitnodigen, zal er geen sprake zijn van een wachtlijst. 

Bij klachten, blijf thuis. Vanzelfsprekend volgen we de geldende hygiëneregels op. 

Voor elke workshop geldt: 30 euro. Locatie: Majoor Jacomettiweg 19, 3911 BP Rhenen

Voor alle workshops geldt, dat kennis of ervaring niet is vereist. Het gaat vooral om het plezier in schrijven.

April; de maand van de filosofie

De tuin als metafoor

De tuin als metafoor van je leven. Schrijvend dwalen we door de tuin, Waar valt je oog op? Wat wil je zaaien? Wat wil je straks oogsten? Wat woekert en wat wil je uitdunnen? Welke kleuren mis je in je tuin? Is er onkruid aanwezig? Wat blijft achter in de groei en verdient wat extra mest?

De schrijver Leonard Woolf zag “de tuin als een minibeschaving, die altijd maar een paar stappen verwijderd is van verval en jungle. Je moet eraan blijven werken om ‘m gezond te houden. De tuin is als het leven”.

Datum: dinsdagavond 6 april van 19.30 tot 22.00 uur

 

Etty, gids door ons innerlijk landschap 

Etty Hillesum  is een jonge vrouw, die in haar dagboeken en brieven haar leven in de schaduw van de oorlog heeft vormgegeven. Ze geeft een eigen stem aan de wereld om haar heen en haar openhartige en nietsontziende zelfonderzoek, haar spirituele ontwikkeling, haar liefde voor de medemens, haar literaire ambities en haar diepe inzichten, maken dat haar boeken onverminderd actueel zijn. Wat Etty vaak herhaalde, is dat een mens zichzelf moet leegmaken van zowel angstige als begerige voorstellingen.

De cursus staat in het najaar gepland, maar nu geef ik je en voorproefje op woensdag 29 april van 9.30 tot 12.00 uur

Workshop Beeldgedichten

Kennis of ervaring met het schrijven van gedichten is niet vereist. Het gaat vooral om het plezier in schrijven.

Foto’s dienen als inspiratiebron om te schrijven. Laat je vooral verassen door wat er uit je pen vloeit.  

Donderdag 6 mei van 9.30 tot 12.00 uur