VOOR ALLE WORKSHOPS GELDT: SCHRIJFERVARING OF KENNIS VAN SCHRIJVEN ZIJN NIET VEREIST!

Collage als inspiratiebron in het kader van ‘de Maand van de Spiritualiteit’

 

Dit is een workshop, die je heel goed met een stel vriendinnen kunt doen. Ik vraag je een stapeltje tijdschriften mee te nemen en aan de hand van het thema “Spiritualiteit’ gaan we op het gevoel afbeeldingen en teksten zoeken, die voor jou het thema verbeelden en verwoorden. Vervolgens gaan we de oogst aan afbeeldingen en teksten plakken op een karton. De afbeeldingen vertellen een verhaal, jouw verhaal.

Schrijfoefeningen nodigen je uit om jouw verhaal te vertellen in woorden. Je zult zien hoe beeld en woord elkaar aanvullen en versterken. Misschien krijg je een beeld van verborgen verlangens of herken je een opdracht aan jezelf. Laat je verrassen door je collage!

 

Woensdag 30 januari 2019 van 9.30 tot 12.00 uur

Majoor Jacomettiweg 19 3911 BP Rhenen

Kosten: 25 euro

Workshop in het kader van de vier seizoenen: Winter

 De winter is een tijd bij uitstek om te reflecteren bij een warme beker chocolademelk. We staan in deze workshop stil bij het thema ‘doorgaan’.

 

Januari staat traditiegetrouw in het teken van een nieuw begin: goede voornemens en het gevoel van ‘een nieuwe ronde nieuwe kansen’. Maar er is ook veel wat doorgaat in het nieuwe jaar. Dingen waarmee we moeten doorgaan, omdat we geen keus hebben. Dingen waarmee we willen doorgaan, omdat we ze als positief ervaren. En dingen waarvan we hopen dat ze doorgaan, omdat we er dankbaar voor zijn.

 

In deze workshop gaat het niet om ‘mooi’ schrijven, maar om het plezier in schrijven. Neem dit moment voor je zelf na de december drukte en laat je inspireren door wat er schrijvend naar boven komt.

 

Dinsdag 8 januari 2019 van 9.30 tot 12.30 uur

Majoor Jacomettiweg 19 3911 BP Rhenen

Kosten: 25 euro

 

Workshop "Voorjaar": 28 maart van 13.30 tot 16.00 uur: informatie volgt.

Workshop in het kader van de Poezieweek

Gedichten vormen het uitgangspunt van onze schrijfmiddag. Dat klinkt erg serieus en veronderstelt ervaring met schrijven van gedichten, maar niets is minder waar. Ik zal je laten zien, dat ook jij in staat bent een gedicht te schrijven. Laat je verrassen!

 

Datum: 7 februari 2019 van van 13.30 tot 16.00 uur

Majoor Jacomettiweg 19 in Rhenen

Kosten: 25 euro

Workshop "Zelfportret"

Je pen als schilderkwast, je schrijfblok als doek. Je gaat in deze workshop de mooiste versie van jezelf schrijven. Je neemt een foto van jezelf mee en daar gaan we mee aan de slag.

Door middel van creatieve schrijfoefeningen laat ik je een heel ander beeld zien van jezelf, dan dat je dagelijks in de spiegel ziet. Uiteindelijk neem je een zelfportret mee naar huis, die de moeite waard is om in te lijsten. Verras je zelf!

 

Datum: 12 maart 2019 van 13.30 tot 16.00 uur

Majoor Jacomettiweg 19

Kosten: 25 euro

Workshop "Inspiratie"

Inspiratie is overal uit te halen. Ik wil je graag laten ontdekken dat foto's, verhalen, gedichten. kunst en zo meer, bronnen van schijfinspiratie kunnen zijn. Laat je inspireren!

 

Datum: 19 maart van 9.30 tot 12.00 uur

Majoor Jacomettiweg 19

Kosten: 25 euro

De tuin als metafoor

De tuin als metafoor van je leven. Schrijvend dwalen we door je tuin. Waar valt je oog op? Wat wil je oogsten? Wat woekert en wat wil je uitdunnen? Wat wil je oogsten en straks zaaien? Welke kleuren mis je in je tuin? Is er onkruid aanwezig? Wat blijft achter in groei en verdient kunstmest? De schrijver Leonard Woolf zag de tuin als een minibeschaving, “die altijd maar en paar stappen verwijderd is van verval en jungle. Je moet eraan blijven werken om ‘m gezond te houden. De tuin is als het leven”

 

Voor deze workshop zijn groene vingers niet vereist!

 

Datum: 2 april 2019 van 13.30 tot 16.00 uur

Majoor Jacomettiweg 19

Kosten: 25 euro