Voor elke workshop geldt: 35 euro, tenzij anders aangegeven. 

Locatie: Majoor Jacomettiweg 19, 3911 BP Rhenen, tenzij anders is aangegeven

Voor alle workshops geldt, dat kennis of ervaring niet is vereist. Het gaat vooral om het plezier in schrijven.

Workshop "De Tuin als metafoor"

De tuin als metafoor van je leven. Schrijvend dwalen we door jouw innerlijke  tuin. Waar valt je oog op? Wat wil je zaaien? Wat wil je straks oogsten? Wat woekert en wat wil je uitdunnen? Welke kleuren mis je in je tuin? Is er onkruid aanwezig? Wat blijft achter in de groei en verdient wat extra mest?

 

De schrijver Leonard Woolf zag “de tuin als een minibeschaving, die altijd maar een paar stappen verwijderd is van verval en jungle. Je moet eraan blijven werken om ‘m gezond te houden. De tuin is als het leven”.

 

Tijdens deze workshop staat het plezier in schrijven centraal. Kennis met schrijven of ervaring is niet vereist. En ook belangrijk: er is geen goed of fout! Het zijn tenslotte fragmenten van jouw verhaal. Laat je verrassen door wat er in je leeft en gehoord en verwoord wil worden.

 

Datum: maandagmiddag 3 juni van 13.30 uur tot 16.00 uur

Workshop "Zomer"

In het kader van de workshops rond de seizoenen, is nu het moment van de zomer aangebroken. Tijdens deze workshop dompel je je onder in zomerse genoegens. Het is een vrolijke workshop waarin het plezier van schrijven centraal staat. Geniet van de zomerzon!

 

Datum: woensdag 26 juni van 9.30 uur tot 12.00 uur

Workshop "Zelfportret"

Je pen als schilderkwast, je schrijfblok als doek. Je gaat in deze workshop de mooiste versie van jezelf schrijven. Je neemt een foto van jezelf mee en daar gaan we mee aan de slag.

Door middel van creatieve schrijfoefeningen laat ik je een heel ander beeld zien van jezelf, dan dat je dagelijks in de spiegel ziet. Uiteindelijk neem je een zelfportret mee naar huis, die de moeite waard is om in te lijsten. Verras je zelf!

 

Datum: dinsdag 2 juli van 9.30 uur tot 12.00 uur

Workshop "Schrijven op de Greb"

Op dinsdag 6 augustus van 13.30 tot 16.00 uur wil ik met jou schrijven “op de Greb”. We verzamelen om 13.15 uur op het parkeerterrein van de Militaire Begraafplaats op de Grebbeberg. Je neemt je eigen schrijfgerei mee.

Van daaruit wandelen we in stilte naar de Koningstafel waar we gaan schrijven. De wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De natuur is onze inspiratiebron.

Wanneer het weer schrijven buiten niet toelaat, schrijven we aan mijn eettafel op de Greb.

A.u.b. bij aanmelding je telefoonnummer vermelden. 

Workshop "Te gek voor woorden"

Het boek “BoekPrentenBoek” van Quint Buchholz dient als inspiratie voor deze workshop. De foto’s in het boek hebben diverse schrijvers uitgenodigd een kort verhaal te schrijven.

Ik ga aan jou hetzelfde vragen aan de hand van creatieve schrijfhoudingen en foto’s uit het boek.

 

Datum: dinsdag 13 augustus van 9.30 uur tot 16.00 uur

Workshop "Beeldgedichten"

Dagpauwoog

Vlinder geworden

Dag blauw oog

Neem de hoge lucht

Dag!

 

Voordat je in twijfelt of jij wel kan dichten, stel ik je gerust. Deze workshop is geschikt voor jong en oud. We gaan aan de foto’s, versjes en gedichtjes schrijven. Iedereen kan het, dus jij ook. Het gaat vooral om het plezier in schrijven.

 

Datum: dinsdag 20 augustus van 9.30 uur tot 16.00 uur