VOOR ALLE WORKSHOPS GELDT: SCHRIJFERVARING OF KENNIS VAN SCHRIJVEN ZIJN NIET VEREIST!

Collage als inspiratiebron in het kader van ‘de Maand van de Spiritualiteit’

 

Dit is een workshop, die je heel goed met een stel vriendinnen kunt doen. Ik vraag je een stapeltje tijdschriften mee te nemen en aan de hand van het thema “Aandacht’ gaan we op het gevoel afbeeldingen en teksten zoeken, die voor jou het thema verbeelden en verwoorden. Vervolgens gaan we de oogst aan afbeeldingen en teksten plakken op een karton. De afbeeldingen vertellen een verhaal, jouw verhaal.

Schrijfoefeningen nodigen je uit om jouw verhaal te vertellen in woorden. Je zult zien hoe beeld en woord elkaar aanvullen en versterken. Misschien krijg je een beeld van verborgen verlangens of herken je een opdracht aan jezelf. Laat je verrassen door je collage!

 

Woensdag 30 januari 2019 van 9.30 tot 12.00 uur

Majoor Jacomettiweg 19 3911 BP Rhenen

Kosten: 25 euro

Workshop "Zelfportret"

Je pen als schilderkwast, je schrijfblok als doek. Je gaat in deze workshop de mooiste versie van jezelf schrijven. Je neemt een foto van jezelf mee en daar gaan we mee aan de slag.

Door middel van creatieve schrijfoefeningen laat ik je een heel ander beeld zien van jezelf, dan dat je dagelijks in de spiegel ziet. Uiteindelijk neem je een zelfportret mee naar huis, die de moeite waard is om in te lijsten. Verras je zelf!

 

Datum: 12 maart 2019 van 13.30 tot 16.00 uur

Majoor Jacomettiweg 19

Kosten: 25 euro

Workshop "Inspiratie"

Inspiratie is overal uit te halen. Ik wil je graag laten ontdekken dat foto's, verhalen, gedichten. kunst en zo meer, bronnen van schijfinspiratie kunnen zijn. Laat je inspireren!

 

Datum: 19 maart van 9.30 tot 12.00 uur

Majoor Jacomettiweg 19

Kosten: 25 euro

Workshop "Schatten die inspireren tot schijven" op vrijdagochtend 22 maart

Het nieuwe stadsmuseum Rhenen is een plek boordevol verhalen. Een plek die uitnodigt tot schrijven.  Na een tocht door het eeuwenoud gebouw en de collectie ga je aan der slag. Ik geef je schrijfoefeningen, die het schrijven vergemakkelijken en je verassen. De workshop duurt van 10.30 van 12.00 uur.

Geef je uiterlijk in op 19 maart via info@stadsmuseumrhenen.nl  of op telefoonnummer 0317-612077. De kosten zijn 8 euro exclusief entree ticket (6 euro 50), museumjaarkaart is geldig en geeft gratis entree). Koffie en thee zijn inbegrepen. Er is plaats voor  15 deelnemers.

Stadsmuseum Rhenen, Markt 20 (ingang Kerkstraat, 3911 LJ Rhenen)  

Workshop in het kader van de vier seizoenen: Voorjaar

 Het voorjaar is de tijd van de voorjaarschoonmaak. We gaan eens kritisch kijken wat er opgeschoond kan worden in ons leven, wat we willen behouden. Waar willen we mee minderen? Met welke gewoonten willen we breken? Willen we meer off-line of minder televisie kijken? Waar willen we ons mee voeden?

 

Nee-zeggen tegen betekent ruimt creëren voor ja. Dat klinkt spannend en dat is het ook.

In deze workshop gaat het niet om ‘mooi’ schrijven, maar om het plezier in schrijven. Kennis of ervaring is dan ook niet vereist voor deelname. Neem dit moment voor je zelf en laat je inspireren door wat er schrijvend naar boven komt.

 

Donderdag 28 maart van 13.30 tot 16.00 uur

Majoor Jacomettiweg 19 3911 BP Rhenen

Kosten: 25 euro

 

Workshop Zomer: 2 juli van 9.30 TOT 12.00 uur: informatie volgt

 

De tuin als metafoor

De tuin als metafoor van je leven. Schrijvend dwalen we door je tuin. Waar valt je oog op? Wat wil je oogsten? Wat woekert en wat wil je uitdunnen? Wat wil je oogsten en straks zaaien? Welke kleuren mis je in je tuin? Is er onkruid aanwezig? Wat blijft achter in groei en verdient kunstmest? De schrijver Leonard Woolf zag de tuin als een minibeschaving, “die altijd maar en paar stappen verwijderd is van verval en jungle. Je moet eraan blijven werken om ‘m gezond te houden. De tuin is als het leven”

 

Voor deze workshop zijn groene vingers niet vereist!

 

Datum: 2 april 2019 van 13.30 tot 16.00 uur

Majoor Jacomettiweg 19

Kosten: 25 euro

Schrijven op de Greb

 Wanneer het goed weer is, verzamelen we om9.00 uur op de parkeerplaats van de Militaire Begraafplaats op de Grebbeberg. De wandeling naar de Koningstafel is niet geschikt voor mensen met een handicap. We lopen in stilte door het bos. Eenmaal aangekomen bij de Koningstafel, gaan we schrijven over de ons omringende natuur. De creatieve schrijfoefeningen nodigen jou als het ware uit om te schrijven. Schrijfervaring is niet vereist. Geniet van het schrijven en de natuur om je heen.

 

Mocht het weer niet goed zijn, schrijven we aan mijn eettafel, ook op de Geb.

 

Vermeld bij aanmelding aub je telefoonnummer.

 

Woensdag 22 mei van 9.30 tot 12.00 uur

Verzamelen op het parkeerterrein van de Militaire Begraafplaats op de Grebbeberg

Kosten: 25 euro