Voor elke workshop geldt: 30 euro, tenzij anders aangegeven. 

Locatie: Majoor Jacomettiweg 19, 3911 BP Rhenen, tenzij anders is aangegeven

Voor alle workshops geldt, dat kennis of ervaring niet is vereist. Het gaat vooral om het plezier in schrijven.

Datum: 5 juni van 13.15 uur tot 12.00 uur

Workshop : Schrijven op de Greb"

Op maandag 5 juni van 13.30 tot 16.00 uur wil ik met jou schrijven “op de Greb”. We verzamelen om 13.15 uur op het parkeerterrein van de Militaire Begraafplaats op de Grebbeberg. Je neemt je eigen schrijfgerei mee.

Van daaruit wandelen we in stilte naar de Koningstafel waar we gaan schrijven. De wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De natuur is onze inspiratiebron.

Wanneer het weer schrijven buiten niet toelaat, schrijven we aan mijn eettafel op de Greb.

Datum: woensdag 28 juni van 9.30 tot 12.00 uur

Introductieworkshop "Schrijvend pelgrimeren'

Tijdens deze introductie workshop laat ik je kennis maken met het fenomeen schrijvend pelgrimeren. Schrijvend pelgrimeren is een reis door je innerlijk landschap met dezelfde onderdelen als bijvoorbeeld de voetreis naar Santiago de Compostella.

De soefimysticus Attar: “De pelgrim, de bedevaart en de weg: niets anders dan ik, op weg naar mijzelf”. Het begint met de beslissing, vervolgens tref je voorbereidingen, zoals de keuze voor de beste rugzak. Wat neem je neem je me en wat laat je achter? Wat zet je in beweging? Je schrijft een getuigschrift voor jezelf en dan vertrek je. Wie of wat kom je tegen? Je eigen schaduw wellicht. Misschien verdwaal je wel; op wie of wat vertrouw je dan? Felix Fabri: “Tijdens een pelgrimsreis komt alles wat verborgen is op een gegeven moment tevoorschijn”

Uiteindelijk kom je thuis bij je hart. Het hart is tijds deze pelgrimage zowel kompas als besteming.

 

Van 18 tot en met 20 juli geef ik de cursus "Schrijvend pelgrimeren", zie cursussen

Datum: 4 juli van 9.30 tot 12.00 uur

Workshop "Zomer"

Een laagdrempelige fijne workshop voor "even tussen door". Tijdens deze workshop komen we in d stemming voor de komende zomermaanden. Ook als je niet op vakantie gaat, kun je schrijvend mijmeren over de zomer.