(Foto: MBshoots  www.mbshoots.nl)

Conny Plomp (Delft, 1961)

Sinds mijn 13e jaar schrijf ik dagboeken. Ik wist niet dat er een hele 'industrie' was ontstaan rond het fenomeen dagboekschijven. Ik ontdekte dat er cursussen waren en schrijfcoaches, boeken over schrijven en websites. Mijn belangstelling werd gewekt door de cursus "Luisteren naar je pen" van Christine de Vries (https://shodo.nl) en boeken van Nathalie Goldberg en Julia Cameron. Ik ontdekte een nieuwe passie: met anderen schrijven! Na de gecertificeerde opleiding "Luisteren naar je pen", heb ik SchrijfPassie op 24 maart 2010 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. 

 

Ik werk graag, met, voor en in dialoog met mensen en het geven van schrijfworkshops en -cursussen voldoen perfect aan dit ideaal. Schrijvend luisteren naar wat er in je leeft, is erg verrassend wanneer jezelf daarvoor toestemming geeft. Ik wil anderen laten delen in het plezier van schrijven. Het is bijzonder te zien dat mensen, die zeggen niet te kunnen schrijven, tot creatieve expressie komen met behulp van schrijfoefeningen die hen worden aangereikt. Sta je er open voor, dan kan deze vorm van schrijven ook een bijdrage leveren aan je persoonlijke ontwikkeling. Ik wil nadrukkelijk stellen dat de cursussen en workshops geen (vervanging van) therapie zijn, maar dat ze misschien wel een therapeutisch effect kunnen hebben.

 

Sfeer is voor  mij heel belangrijk tijdens mijn schrijfactiviteiten. Ik voel me verantwoordelijk voor zowel de groepsdynamiek als individuele inbreng van cursisten. We schrijven met elkaar en delen de teksten. De teksten zijn nooit goed of fout; het zijn immers fragmenten van jouw verhaal.  Het zijn momentopnamen. We leveren geen commentaar op elkaars teksten. Het gaat vooral om het proces en niet om het product. Een en ander geeft ruimte om te schrijven. 

 

Ik probeer steeds nieuwe workshops en cursussen te ontwikkelen. Wanneer je op de hoogte gehouden wil worden, meld je dan aan voor de nieuwsbrief via 'contact'.