2022: een nieuw jaar met nieuwe kansen

Ik schrijf 16 januari. Het is grijs en kil vandaag. Zo net een telefoontje gehad van een collega, die in quarantaine moet. Of ik vanavond wil invallen. Het is nog steeds de realiteit van de dag: de corona waart nog steeds rond met de Omikron vatriant. Hoewel het aantal besmettingen in hoog tempo oploopt, daalt het aantal ziekenhuisopnames. Het lijkt er op, dat we het ergste achter de rug hebben gehad. of ben ik te optimistisch? in elk geval mogen we weer naar de kapper en zijn de winkels open. Ik hoop echt vurig, dat de horeca en de cultuursector binnen twee weken volgen. Het volgende weegmoment is 25 februari. 

Ik merk, dat de laatste persconferentie waarin de eerste versoepelingen werden aangekondigd, mij nieuwe energie hebben gegeven en de zin om SchrijfPassie te "reanimeren". Ik ga weer plannen maken. In elk geval kan ik aankondigen dat ik bezig met een nieuwe cursus over "De Kleine Prins" naar het gelijknamige boek van Antoine De Saint-Exupery. Daarnaast ben ik aan het onderzoeken of ik een zomercursus kan aanbieden.

Gelukkig mag ik  maximaal vier gasten ontvangen, dus kan de geplande cursus met Etty Hillesum in de hoofdrol doorgang vinden in februari. Deze week komt mijn nieuwsbrief weer uit met het programma voor het eerste kwartaal.

Voor degenen, die het leuk vinden: ik heb weer een nieuwe reis aangemaakt op mijn reisblog. Ik ben te volgen in mij voorbereidingen op mijn derde pelgrimsreis van Leon naar Santiago de Compostella op connyplomp.reislogger.nl We hopen 4 mei te vertrekken naar Madrid, waar we de trein namen naar Leon voor een wandelreis van 323 km. We plakken er nog een dag aan vast voor een bezoek aan O Coruña. We zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen. 

Voor nu wens ik iedereen gezondheid toe, frisse energie en goede moed!