(Her)ontdek Je eigen creativiteit: in vier weken je inspiratie vinden

Keri Smith zegt: “Creativiteit is de weg naar alles. Het gaat over de wereld op een nieuwe manier durven te bekijken. Magie vinden in het alledaagse”. Bart Knegt zegt: "Creativiteit is geen talent, maar een keuze"

Met andere woorden: iedereen is  creatief, ook jij.

Ben jij benieuwd naar de kunstenaar in jezelf? Verlang jij ernaar je creatieve talenten te ontdekken? Wil jij meer inspiratie uit het leven van alledag halen? Zijn jouw creatieve bronnen opgedroogd? Wil jij je creatieve dromen uit later komen?

 

Creativiteit gaat over meer dan goed kunnen schilderen, toneelspelen, schrijven of muziek maken. Het gaat ook om scheppen, ontwerpen, uitvinden, experimenteren, risico’s nemen, fouten maken, lol hebben en nieuwe oplossingen zoeken. Het gaat er niet om dat je een tweede Beethoven, Rodin of Rembrandt wordt. Het gaat er om, dat jij je talenten met plezier ten volle benut.

Wanneer we ons losweken van het stemmetje van binnen (de valse innerlijke criticus) dat al zeurt, dat het niet deugt voordat we zijn begonnen, gebeurt er iets moois. Als we kijken naar wat er is en niet wat we willen wat er is, komt er ruimte voor creativiteit. Iedereen is creatief!

 

De Amerikaanse schrijfster, regisseur en producer Julia Cameron schreef heeft het boek “The Artist’s way” (1992). De methode die zij hanteert om de kunstenaar in jezelf naar boven te halen en de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan op te heffen, is een hele praktische. “Ik geloof dat veel getalenteerde mensen hun creativiteit zijn kwijtgeraakt. Ze raakten geblokkeerd door een nare leraar, een afgunstig vriend of jaloerse ouders. Maar ongeacht je leeftijd of je levensloop en ongeacht de vraag of het beoefenen van kunst je werk, je liefhebberij of je droom is, het is nooit te laat of te egoïstisch of te dwaas om aan je creativiteit te werken”, aldus Julia Cameron op de achterflap van het boek.

Haar twaalf wekelijkse cursus vraagt veel tijd en commitment. Ik bied een alternatief in vier weken.

 

De basis van Julia's methode bestaat uit het dagelijks schrijven van ‘ochtendpagina’s' (drie pagina’s, handgeschreven, iedere ochtend) en het wekelijkse ‘kunstenaarsafspraakje' (eens per week, twee uur iets leuks doen in je eentje). Wij nemen deze methode over en daarnaast geef ik wekelijks creatieve (schrijf)opdrachten. In een sfeer van veiligheid wil ik een ieder de gelegenheid geven te groeien in haar creatieve proces.

 

Laat je verrassen door de kunstenaar in jezelf.

 

Data: najaar 2024

 

Kosten:  155 euro, koffie/thee en materialen.

Locatie: Majoor Jacomettiweg 19, 3911 BP Rhenen