Workshops op maat

Ik werd gemaild met het verzoek een verjaardagsfeestje op te leuken met een workshop. Degene die me mailde vierde haar 50ste verjaardag in "Het Renkums Beekdal". We hadden elkaar eerder ontmoet in de boekhandel Kniphorst waar ze een workshop volgde.

Het trof dat het schitterend weer was die vrijdagochtend. Ik besloot naar Renkum te lopen en ging om 8 uur op pad. Ik werd vergast op een waanzinnig mooie zonsopgang. In het blauwe uurtje werd de lucht verzacht met tere pastelkleuren en toen opeens kwam de zon te voorschijn in al haar gouden luister. Nu al kon de dag niet meer stuk.

Na drie uurtjes lopen kwam ik aan in Renkum waar negen dames me opwachtte. Het thema van die ochtend was "Passie". En met passie werd er geschreven! De uitsmijter 'beschrijf je zelf als een gerecht met passie' werd heel serieus opgepakt en smakelijk opgediend.

Na twee uur liet ik het gezelschap achter. De jarige en haar entourage hadden erg genoten, maar ik ook! Met elkaar schrijven en het delen van teksten, is zo leuk om te doen.

 

Hoe bevoorrecht ik ben, bleek uit een tweede workshop de ik heb gegeven deze week aan twee jonge mensen van nog geen twintig. Zij had de workshop cadeau gekregen van de kerstman en had haar vriend meegenomen. Ze had voor een avondsessie gekozen en voor de workshop "Zelfportret schrijven". Ik was onder de indruk van zoveel enthousiasme, plezier en vooral wijsheid van dit stel. Het ontroerde me, dat ze op papier over zichzelf konden reflecteren alsof ze niet anders hadden gedaan. Het vooroordeel dat mannen niet geschikt zouden zijn voor dit soort workshops, werd genadeloos afgestrraft. Niet is minder waar. Zijn overgave was niet minder groot dan de hare.

Ze gingen naar huis met een prachtig zelfportret, waar ze vooral heel trots op mogen zijn.

 

Wil jij ook een workshop op maat, neem dan contact met me op. Voor minimaal twee deelnemers ontvang ik je graag of kom ik naar  jouw eettafel.

 

22 januari 2019